Struunroutes
Naar de homepage van Write On

Voor het Groninger Dagblad heb ik in 1999/2000 een serie over de zogenaamde Struunroutes gemaakt. Dit zijn wandelingen door de kleine dorpen en over het platteland van de provincie Groningen. De zaterdag daarop verscheen een artikel over de gelopen wandeling. Routebeschrijvingen met plattegrondjes zijn te koop bij de Uitgeverij Profiel en via de Wandelzoekpagina

 

Bij uitgeverij is Gopher Publishers, is het boek "Strunen in Groningen" (ISBN 9789 0517 91198) verschenen, een bundeling van de (aangepaste) artikelen die ik voor het Groninger Dagblad heb geschreven. 
Anna Weierink heeft de omslag van het boek ontworpen en een aantal foto's gemaakt.

Het boek is via Internet bij de uitgeverij te bestellen. Ga hiervoor op hun website naar [Winkel] -> [Reisverhalen].

"Strunen in Groningen" stond eind januari en februari 2004 bovenaan in de top 3 van bestverkochte boeken van Gopher.

Hieronder staat vier van de artikelen uit het Groninger Dagblad.
Door het aanklikken van de 'thumbnail' (het kleine) komt er een grote kaart van Groningen tevoorschijn met de nummers van de struunroutes. Terug naar deze bladzijde gaat via de 'terug'- of 'back'-knop.
De artikelen zijn te lezen met Acrobat Reader. Klik hier om Acrobat Reader te downloaden.

kaart Groningen.jpg (185080 bytes)

Struunroute 2 verscheen 30 oktober. Een weids Gronings landschap en een onverwacht intieme sfeer bij een oude Groninger borg.
Klik hier (466 kB).

Struunroute 7 verscheen 16 oktober. De Friezen zouden het over terpen hebben, maar de Groningers spreken van wierden. De wandelaar loopt van het ene wierdedorp naar het andere. 
Klik hier (437 kB).

Struunroute 16, Al eeuwen lopen er wandelaars over 't Pad bij Marum in het Zuidelijk Westerkwartier. 
Klik hier (560 kB).

Struunroute 23, Een letterlijk voorbeeld van een wierdedorp, verscheen 12 februari.
Klik hier (585 kB).

Struunroute 24, bij Nieuwolda, is pas later uitgezet, ik heb er daarom geen verslag van gemaakt voor het Groninger Dagblad.

kaart Groningen.jpg (185080 bytes)

De Vereniging Kleine Dorpen Groningen heeft later nog wandelingen uitgezet in Westerwolde (zie struunroute 6). Hiervan heb ik er drie gelopen, waarvan ook weer verslagen zijn verschenen in het Groninger Dagblad. Deze zijn te vinden op de pagina Publicaties.

Naar het begin van deze bladzijde / Terug naar de homepage van Write On